Fotópályázat

fotópályázat

 

Pályázatunk célja, hogy fotósszemmel mutassuk meg a minket körülvevő kultúrák mindennapjait. Rengeteg féle ember mozog, szórakozik, sétál, beszélget, sportol, kulturálódik, vagy egyszerűen csak végzi a mindennapi teendőit körülöttünk. Most Te is segíthetsz, hogy jobban megismerjük

A pályaművek leadási határideje szeptember 7. csütörtök. A pályázatok a fotopalyazat@rendezvenyparade.hu e-mail címre várjuk!

Élő facebook közvetítés a a fotópályázat eredményhirdetéséről - szeptember 9. 10:30
A zsűri elnöke, Bóka Attila "Morten", valamint a Nextfoto további munkatársai a Középsuli sorozat egyik szereplőjével kiegészülve élőben zsűrizi a pályamunkákat. Ha még nem érnél ki a helyszínre, facebook oldalunkon keresztül élőben követheted az eseményeket!

Díjaink:
 • 50 000 Forint értékű haladó fotótanfolyam a Nextfoto jóvoltából
 • Páros portfólió fotózás a Nextfoto jóvoltából
 • Részvétel egy általad választott fotós workshopon a Nextfoto jóvoltából
 • 4 hetes nyelvtanfolyam Valenciában a NovaExperience felajánlásával

A fotópályázat szakmai támogatója a Nextfoto.
Nextfoto A piacvezető, és egyben egyetlen Országos fotós iskola! Profi fotósokból álló cég 2009-ben nyitotta első stúdióját Budapesten, ahol a fotózás mellett oktatással is foglalkoznak, valamint stúdió bérbe adással. Küldetésüknek tartják, hogy diákjaik a tanfolyamok elvégzése után is fejleszthessék tudásukat és gyakorolhassák a képalkotást, ezért egy valóságos fotósközösséget hoztak létre, valamint táborokkal és fotótúrákkal is színesítik tevékenységüket.
Ahogyan ők mondják: „Tapasztalat, profizmus, minőség, vendégszeretet és nem utolsó sorban hitelesség – ez a Nextfoto.”

Pályázati szabályzat:

 • fejenként 1 db fénykép küldhető be (JPG formátumban)
 • a fotód megnevezése a teljes neved legyen, kérjük a küldött e-mailben pedig tüntesd fel a személyi igazolvány számodat
 • az alkotás mérete maximum 1024x768 pixel
 • a fotó (file) mérete maximum 1 Mb- lehet
 • a fényképen csak minőségjavítást lehet eszközölni, de digitális manipulációt nem! Tehát a nyers fotónak tartalmilag ugyanazokat az alkotóelemeket kell magukon hordozniuk mint a pályázatra beküldött fotóé. Ha a zsűriben kétségek merülnek fel akkor jogában áll bekéretni az eredeti (nyers) fotót is
 • a pályázat nyitott, azon foglalkozástól, életkortól,és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet, kivéve a zsűri tagjai és a szervezők!
 • a szerzők a kép beadásával tudomásul veszik a pályázati feltételeket
 • a zsűri döntése végleges, és nem vitatható

Miért érdemes pályázni? Akár Valenciában is tanulhatsz!

Hispania Language School - Valencia, Spanyolország
A Hispania nyelviskola 2002-ben nyitotta meg kapuit Valenciában, azzal az elgondolással, hogy egy életfilozófiát teremt a spanyol nyelv tanításán keresztül, ahol az emberiség, a tolerancia és a pozitivitás más vonatkozásokban is érvényesül. Azóta folyamatosan nő a diákok száma és az iskola népszerűsége, és mára már a legnépszerűbb iskolává vált Valenciában. Noha gyorsan nőttünk, soha nem vesztettük el otthonos és meleg légkörünket az iskolában. Az iskola az egyetemei negyed közelében található, kávézók, éttermek, boltok közelében, és nem mellékesen a tengerparttól pár villamos megállóra! Hatalmas tetőteraszát a diákok bármikor használhatják nyitvatartási időben, úgy mint az erkélyt, a kölcsönzőt, a büfét, a számítógépes labort, nyomtatót, és fénymásolót. Mind a 20 tanterme légkondícionált, és természetes napfénnyel ellátott! Az iskola több éven keresztül, 2013 óta elnyeri a “Legjobb spanyol nyelviskola” címet. Az oktatás az Instituto Cervantes és Eaquals által akkreditált, és a Hispania tagja a Fedelének is. (Federacion de Escuelas de Espanol). A spanyol nyelvtanfolyamokhoz a kezdő szinttől a haladó szintig lehet csatlakozni. Az órák egy része a tengerparton zajlik! :)

Leírás a tanfolyamról:
 • 20 tanóra általános spanyol nyelvtanfolyam hetente. (9:20-11:15 és 11:30-13:25)
 • A kurzusok minden hétfőn indulnak.
 • 6 diák tanul egy csoportban, de maximum 10.
 • Minimum életkor: 16 év
 • A tanfolyam minden nyelvi szinten indul.
Mit tartalmaz a tanfolyam?
 • Az iskola és a foglalkozások bemutatása, megismerése
 • Szintfelmérő teszt
 • Tanulási segédletek, tankönyvek, jegyzetek
 • Bizonyítvány a kurzus elvégzése után
 • Ingyenes wifi használat az iskolában
 • Számítógépes labor
 • Kölcsönző (filmek, könyvek)
 • Moziterem
 • Üdvözlő csomag
 • Tetőterasz/erkély használata

 

 Ízelítő a 2017-es Nyelvparádé programjaiból

Hamarosan jövünk a 19. Nyelvparádé programjaival, melyeken most is ingyenesen vehetsz részt!

Színpad
Tempus Közalapítvány - Európai Nyelvi Díjátadó Szépművészeti Múzeum – Festmények között barANGOLunk
Ismerd meg az idei év nyertes pályázatát, a budapesti Szépművészeti Múzeum Múzeumpedagógiai Osztályának „Festmények közt barANGOLunk című projektjét.
Színpad
Nextfoto Fotópályázat Díjátadó
A Nextfoto munkatársai élőben zsűrizik az alkotásokat és kiderül, ki nyeri a Multikulti - a kultúrák találkozása című pályázatunkat.
A terem
Lehet egy nyelvvizsga vizsgázóbarát? IGEN!!
Vizsgázóbarát újítások a TELC-nél.
A terem
Kapcsold turbó fokozatra a nyelvérzékedet!
Az előadáson praktikus, azonnal bevethető tippeket kapsz arra, hogyan turbózd fel a nyelvérzékedet.
A terem
Mit kell tudnom a nyelvi közvetítésről? - BME tolmács- és fordítóképzések, újdonságok
Közérdekű, néhol humoros példákon keresztül kaphatsz betekintést a fordítás-tolmácsolás folyamatába, és megtudhatod, melyek a jó fordító/tolmács ismérvei.
Színpad
Dalpályázat Díjátadó
Neveztél a dalpályázatra? Lehet, hogy Te leszel a szerencsés, aki Máltán vagy Angliában tanulhat! A helyszínen a zenekarokkal is találkozhatsz.
A terem
Hogyan válasszak nyelvvizsgát?
Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a nyelvvizsgaválasztásnál? Milyen különbségek vannak? Mik az előnyei az egyes vizsgáknak? Itt minden kérdésedre választ kapsz!
Színpad
BEST English - Nyelvtanulás Nagy-Britanniában
A BEST English bemutatja a nyelvtanulás leghatékonyabb formáját, ismerteti az angol tanulási lehetőségeket az Egyesült Királyságban és egyik nemrégiben hazatért diákjának élményeivel színesíti a beszélgetést.
A terem
Egy B2-es Speaking vizsga élőben
Itt a nagy lehetőség, hogy mindent megtudj és meg is kérdezhess az Euroexam B2-es Speaking (beszédkészség) vizsgarészéről.
Színpad
Ezért nem mersz megszólalni angolul (és ezt kell tenned, hogy merj)
Dunay Péter, a Speak! Nyelviskola szakmai vezetőjének interaktív előadása után azt fogod kívánni, hogy bárcsak évekkel ezelőtt hallottad volna, mert akkor ma már (szinte) tökéletesen beszélnél angolul.
A terem
BME nyelvvizsgák, újdonságok
Előadás a BME nyelvvizsgarendszereinek 2016 novemberétől bevezetett változtatásainak fogadtatásáról.
Színpad
Esélyegyenlőség az ECL nyelvvizsgán
Ön, tanítványa, gyereke tanulási zavarral (diszlexia, diszgráfia) vagy tanulási nehézségekkel küzd? Milyen speciális eljárásmódra és vizsgafeltételekre számíthat, amennyiben az ECL vizsgaközpontot választja? Ezekre és hasonló kérdésekre adunk választ az előadás során.
A terem
Csapatban jobb! – A nyelviskolai oktatás előnyei
Az előadáson, megmutatjuk neked a csapatban tanulás előnyeit, és kezedbe adunk néhány hasznos ötletet, praktikát, amely segítségével hatékonyabbá teheted a nyelvtanulásod!

Hamarosan jövünk a 19. Nyelvparádé programjaival, melyeken most is ingyenesen vehetsz részt!

Színpad
Bemutató óra 2-5 éves korig
A Helen Doron English a gyermekek többféle érzékszervét egyszerre aktiváló természetes környezetet biztosít, melyben a kicsik korán elsajátíthatják az angol nyelvet.
A terem
Miért tanuljunk angolt Írországban? Nyelvtanfolyamok és tanárképző tanfolyamok Erasmus+ pályázattal Európa Zöld Szigetén
Bemutatkozik a dublini Atlas Nyelviskola.
Színpad
Bemutató óra 5-9 éves korig
A Helen Doron English a gyermekek többféle érzékszervét egyszerre aktiváló természetes környezetet biztosít, melyben a kicsik korán elsajátíthatják az angol nyelv kiejtését, gyakorolhatják az első idegen szavak használatát és megalapozhatják angol szókincsüket.
A terem
Régi érték, új mérték-Előadás az Origó szóbeli nyelvvizsgájáról
A B2 szint bemutatásán keresztül ismertetjük mind az írásbeli nyelvvizsgára vonatkozó, mind pedig a szóbeli nyelvvizsgát érintő változásokat, valamint ötleteket adunk a vizsgára való sikeres felkészüléshez.
Színpad
Nyelvtudással a munkaerőpiacon
Bemutatjuk az aktuális munkaerőpiaci trendeket: Milyenek az elhelyezkedési esélyek nyelvtudással itthon és külföldön? A kulisszák mögött: Mik a munkáltatók elvárásai? Mit kérdezünk és figyelünk egy idegen nyelvű állásinterjún? Interaktív előadás a HR szektorból.
A terem
Kapcsold turbó fokozatra a nyelvérzékedet!
Az előadáson praktikus, azonnal bevethető tippeket kapsz arra, hogyan turbózd fel a nyelvérzékedet.
Színpad
Learning The Bell Way - BELL Nyelviskolák – Egyesült Királyság
Bemutatkozik a Bell English.
A terem
5 lépés a valódi üzleti nyelvtudásért
Az előadáson kapsz 5 olyan tippet, amiket ha megfogadsz, közelebb repítenek majd a könnyen alkalmazható, használható üzleti nyelvtudáshoz!
Színpad
NoVa Experience élménybeszámolók
Bízz bennünk! Kevésbé kalandos egy külföldi tanfolyam, mint képzeled! Tippek, tanácsok és kételyeket eloszlató élménybeszámolók már hazatért diákoktól.
A terem
Egy B2-es Speaking vizsga élőben
Itt a nagy lehetőség, hogy mindent megtudj és meg is kérdezhess az Euroexam B2-es Speaking (beszédkészség) vizsgarészéről.
Színpad
Deutsch mit Comics könyvbemutató
Ismerd meg a szórakozva tanító német nyelvtankönyvet és ahhoz tartozó munkafüzetet, a A Deutsch mit Comics-ot!
A terem
A jövő szótára
Aki szeretné megtudni, hogyan lehet befogni nyelvoktatás céljára a napenergiát, jó helyen jár. Ez a különleges szótár nem ábécésorrendben jeleníti meg a szavakat, hanem mesterséges intelligencia segítségével rendezi el őket úgy, hogy bemutassa a közöttük lévő nyelvtani kapcsolatokat.
Színpad
Ezért nem mersz megszólalni angolul (és ezt kell tenned, hogy merj)
Dunay Péter, a Speak! Nyelviskola szakmai vezetőjének interaktív előadása után azt fogod kívánni, hogy bárcsak évekkel ezelőtt hallottad volna, mert akkor ma már (szinte) tökéletesen beszélnél angolul.
A terem
Hogyan válasszak nyelvvizsgát?
Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a nyelvvizsgaválasztásnál? Milyen különbségek vannak? Mik az előnyei az egyes vizsgáknak? Itt minden kérdésedre választ kapsz!


Helyszín

Megközelítés tömegközlekedéssel

Az M2es metró Széll Kálmán téri megállójától vagy a 4-es 6-os villamos Széna téri megállójától pár perc séta.

Megközelítés autóval

Parkolásra a környező utcákban, illetve a Mammut és a Millenáris Park mélygarázsában van lehetőség.

Akadálymentes rendezvény

A kiállítótér kerekesszékkel is látogatható.