Dalfordítás

Alkoss sztárjainkkal és irány Málta vagy Anglia!

Lehet, hogy benned is elveszett egy műfordító...? Mi segítünk, hogy kibontakozhass!
A Bagossy Brothers Company és a Honeybeast eddig magyar nyelvű dalaikkal taroltak a hazai zenei piacon. Kíváncsiak vagyunk, hogyan hangzanak a szerzeményeik angol, német vagy akár spanyol nyelven, ehhez viszont a Te segítségedre is szükség van!

 

A kedvenc Bagossy Brothers Company vagy Honeybeast dalod szövegét már biztosan kívülről tudod…magyarul! Most azonban Te is beszállhatsz az alkotás folyamatába! Válassz ki egy refrént valamelyik zenekartól és fordítsd le egy általad kiválasztott idegen nyelvre!

 

Figyelj a ritmusra, a hangsúlyokra és próbáld meg a legfrappánsabban átültetni a kiválasztott dal refrénjét egy másik nyelvre! Ha sikerül elkápráztatnod szakmai zsűrinket számos ajándék a tiéd lehet!
A rendezvényre ellátogatnak a Honeybeast és a Bagossy Brothers Company tagjai is, így élőben is találkozhatsz kedvenceiddel, sőt, ha a te fordításodat ítéli zsűrink a legjobbnak, a zenekarok tagjai segítenek neked tökéletesíteni az alkotásodat!
Alkoss a Honeybeasttel!
Alkoss a Bagossy Brothers Companyvel!

Nevezz és nyerj! Díjaink:

Honeybeast refrénfordítás:
 • Fődíj: 2 hetes máltai nyelvtanfolyam szállással a NoVa Experience jóvoltából + Tölgyesi Zsuzsa Kádban Próbáltad már? című könyve, egy Totális Vokális Internacionális Hangos Illusztrációs Angol Szókártyacsomag és egy 3 alkalmas bérlet a Nyelvi Közösségi Programokra a Converzum - a nyelvi közösségi tér felajánlásával.
 • Második helyezett: 40 órás tanfolyam nyelvi audittal (szintfelmérés+nyelvtanulási stílusfelmérés és tanácsadás) és egy 3 alkalmas bérlet a Nyelvi Közösségi Programokra a Converzum - a nyelvi közösségi tér felajánlásával.
 • Különdíj:Tölgyesi Zsuzsa Kádban Próbáltad már? című könyve, egy Totális Vokális Internacionális Hangos Illusztrációs Angol Szókártyacsomag és egy 3 alkalmas bérlet a Nyelvi Közösségi Programokra a Converzum - a nyelvi közösségi tér felajánlásával.
Bagossy Brothers Company refrénfordítás:
 • Fődíj: 2 hetes angilai nyelvtanfolyam szállással a NoVa Experience jóvoltából + Tölgyesi Zsuzsa Kádban Próbáltad már? című könyve, egy Totális Vokális Internacionális Hangos Illusztrációs Angol Szókártyacsomag és egy 3 alkalmas bérlet a Nyelvi Közösségi Programokra Converzum - a nyelvi közösségi tér felajánlásával.
 • Második helyezett: 40 órás tanfolyam nyelvi audittal (szintfelmérés+nyelvtanulási stílusfelmérés és tanácsadás) és egy 3 alkalmas bérlet a Nyelvi Közösségi Programokra Converzum - a nyelvi közösségi tér felajánlásával.
 • Különdíj:Tölgyesi Zsuzsa Kádban Próbáltad már? című könyve és egy Totális Vokális Internacionális Hangos Illusztrációs Angol Szókártyacsomag és egy 3 alkalmas bérlet a Nyelvi Közösségi Programokra Converzum - a nyelvi közösségi tér felajánlásával.
Az alkotásokat a dalforditas@rendezvenyparade.hu címre várjuk augusztus 31-ig!

Miért érdemes nevezni a pályázatra? Akár ezekben az iskolákban is tanulhatsz!

LAL School - Torbay, Anglia
2 hét angol nyelvtanfolyam heti 20 órában (20 tanóra = 15 óra) + 2 hét szállás (Hunter’s Lodge, 2-ágyas szobában)
Torbay-t Devonban, Délnyugat-Angliában helyezkedik el, és évről évre egyre népszerűbb város lesz! Itt mindent megtalálható, amire szükség lehet egy nagyszerű nyaraláshoz: finom ételek, gyönyörű tengerpart, homokos strandok, buja zöld vidék! Torbay csak pár óra távolságra van az alábbi gyönyörű városoktól: Bath és Bristol, Plymouth és Exeter. Ezen túlmenően a Torbay jól kapcsolódik Londonhoz! Közvetlen buszjáratokkal, illetve kevesebb mint négy és fél óra vonatúttal lehet megérkezni a városkába, ahol a barátságos lakosság túlnyomó többsége brit, így kiváló helyszínt biztosít az angol nyelv elsajátításához! A LAL Torbay épülete Paignton városában található, csak pár percre a városközponttól és a tengerparttól. Az iskolaépületet felújították, hogy korszerű létesítményeket, és kiváló környezetet biztosítson az angol nyelvtanuláshoz. Az iskolának 31 tanterme van, ahol legfeljebb 12 tanuló tanul egyszerre (nyáron 15 diák). Az órák után a diákok a szabadidejüket eltölthetik barátaikkal az iskola csodálatos parkosított kertjében, vagy a suli kávézójában, ahol megragadhatja a meleg ételek és snackek várják őket. A könyvtár és a könyvesbolt is a diákok rendelkezésére áll, illetve kedden, szerdán és csütörtökön részt vehetnek a Chat, Book és Film klubokban is!

Leírás a tanfolyamról:
 • 20 tanóra (15 óra) általános angol nyelvtanfolyam hetente.
 • A kurzusok minden hétfőn indulnak.
 • 8 diák tanul egy csoportban, de maximum 12.
 • Minimum életkor: 16 év
 • A tanfolyam minden nyelvi szinten indul.
Mit tartalmaz a tanfolyam?
 • Az iskola és a foglalkozások bemutatása, megismerése
 • Szintfelmérő teszt
 • Tanulási segédletek
 • Bizonyítvány a kurzus elvégzése után
 • Ingyenes wifi használat az iskolában
 • Üdvözlő csomag

 

 

amLanguage Studio - Sliema, Málta
Sliema egy népszerű turisztikai helyszín Málta gyönyörű északkeleti partján. A látogatók itt sok pihentető szabadidős tevékenységet gyakorolhatnak, valamint éttermeket, boltokat látogathatnak, és élvezhetik az éjszakai életet. Az utóbbi években a város jelentős növekedésen ment keresztül, modern villákkal és apartmanokkal gazdagodott a negyed, azonban, ha teszünk egy rövid sétát a város központjában, még mindig fellelhetjük egy tipikus máltai falu ismertető jeleit és hagyományait. Am Language Studio az egyike az első angol nyelviskoláknak Máltán,1987-ben alapították. Az iskola szintén alapító tagja a FELTOM-nak, a máltai angol nyelviskolák szövetségének. A tantermek világosak, tágasak, és modern bútorokkal rendelkeznek, pozitív tanulási környezetet biztosítva a diákoknak. Minden terem klimatizált. Az iskola tanárai mindannyian anyanyelvűek, és magasan képzettek. Céljuk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsák a diákoknak az angol nyelv elsajátításában.

Leírás a tanfolyamról:
 • 20 tanóra (15 óra) általános angol nyelvtanfolyam hetente.
 • A kurzusok minden hétfőn indulnak.
 • 8 diák tanul egy csoportban, de maximum 12.
 • Minimum életkor: 16 év
 • A tanfolyam minden nyelvi szinten indul.
Mit tartalmaz a tanfolyam?
 • Az iskola és a foglalkozások bemutatása, megismerése
 • Szintfelmérő teszt
 • Tanulási segédletek
 • Bizonyítvány a kurzus elvégzése után
 • Ingyenes wifi használat az iskolában
 • Üdvözlő csomag
 • Térkép
 • Iskola igazolvány
 • SIM kártya
 • Tetőterasz és tanulószoba használata
 • Órák utáni korrepetálásÍzelítő a 2017-es Nyelvparádé programjaiból

Hamarosan jövünk a 19. Nyelvparádé programjaival, melyeken most is ingyenesen vehetsz részt!

Színpad
Tempus Közalapítvány - Európai Nyelvi Díjátadó Szépművészeti Múzeum – Festmények között barANGOLunk
Ismerd meg az idei év nyertes pályázatát, a budapesti Szépművészeti Múzeum Múzeumpedagógiai Osztályának „Festmények közt barANGOLunk című projektjét.
Színpad
Nextfoto Fotópályázat Díjátadó
A Nextfoto munkatársai élőben zsűrizik az alkotásokat és kiderül, ki nyeri a Multikulti - a kultúrák találkozása című pályázatunkat.
A terem
Lehet egy nyelvvizsga vizsgázóbarát? IGEN!!
Vizsgázóbarát újítások a TELC-nél.
A terem
Kapcsold turbó fokozatra a nyelvérzékedet!
Az előadáson praktikus, azonnal bevethető tippeket kapsz arra, hogyan turbózd fel a nyelvérzékedet.
A terem
Mit kell tudnom a nyelvi közvetítésről? - BME tolmács- és fordítóképzések, újdonságok
Közérdekű, néhol humoros példákon keresztül kaphatsz betekintést a fordítás-tolmácsolás folyamatába, és megtudhatod, melyek a jó fordító/tolmács ismérvei.
Színpad
Dalpályázat Díjátadó
Neveztél a dalpályázatra? Lehet, hogy Te leszel a szerencsés, aki Máltán vagy Angliában tanulhat! A helyszínen a zenekarokkal is találkozhatsz.
A terem
Hogyan válasszak nyelvvizsgát?
Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a nyelvvizsgaválasztásnál? Milyen különbségek vannak? Mik az előnyei az egyes vizsgáknak? Itt minden kérdésedre választ kapsz!
Színpad
BEST English - Nyelvtanulás Nagy-Britanniában
A BEST English bemutatja a nyelvtanulás leghatékonyabb formáját, ismerteti az angol tanulási lehetőségeket az Egyesült Királyságban és egyik nemrégiben hazatért diákjának élményeivel színesíti a beszélgetést.
A terem
Egy B2-es Speaking vizsga élőben
Itt a nagy lehetőség, hogy mindent megtudj és meg is kérdezhess az Euroexam B2-es Speaking (beszédkészség) vizsgarészéről.
Színpad
Ezért nem mersz megszólalni angolul (és ezt kell tenned, hogy merj)
Dunay Péter, a Speak! Nyelviskola szakmai vezetőjének interaktív előadása után azt fogod kívánni, hogy bárcsak évekkel ezelőtt hallottad volna, mert akkor ma már (szinte) tökéletesen beszélnél angolul.
A terem
BME nyelvvizsgák, újdonságok
Előadás a BME nyelvvizsgarendszereinek 2016 novemberétől bevezetett változtatásainak fogadtatásáról.
Színpad
Esélyegyenlőség az ECL nyelvvizsgán
Ön, tanítványa, gyereke tanulási zavarral (diszlexia, diszgráfia) vagy tanulási nehézségekkel küzd? Milyen speciális eljárásmódra és vizsgafeltételekre számíthat, amennyiben az ECL vizsgaközpontot választja? Ezekre és hasonló kérdésekre adunk választ az előadás során.
A terem
Csapatban jobb! – A nyelviskolai oktatás előnyei
Az előadáson, megmutatjuk neked a csapatban tanulás előnyeit, és kezedbe adunk néhány hasznos ötletet, praktikát, amely segítségével hatékonyabbá teheted a nyelvtanulásod!

Hamarosan jövünk a 19. Nyelvparádé programjaival, melyeken most is ingyenesen vehetsz részt!

Színpad
Bemutató óra 2-5 éves korig
A Helen Doron English a gyermekek többféle érzékszervét egyszerre aktiváló természetes környezetet biztosít, melyben a kicsik korán elsajátíthatják az angol nyelvet.
A terem
Miért tanuljunk angolt Írországban? Nyelvtanfolyamok és tanárképző tanfolyamok Erasmus+ pályázattal Európa Zöld Szigetén
Bemutatkozik a dublini Atlas Nyelviskola.
Színpad
Bemutató óra 5-9 éves korig
A Helen Doron English a gyermekek többféle érzékszervét egyszerre aktiváló természetes környezetet biztosít, melyben a kicsik korán elsajátíthatják az angol nyelv kiejtését, gyakorolhatják az első idegen szavak használatát és megalapozhatják angol szókincsüket.
A terem
Régi érték, új mérték-Előadás az Origó szóbeli nyelvvizsgájáról
A B2 szint bemutatásán keresztül ismertetjük mind az írásbeli nyelvvizsgára vonatkozó, mind pedig a szóbeli nyelvvizsgát érintő változásokat, valamint ötleteket adunk a vizsgára való sikeres felkészüléshez.
Színpad
Nyelvtudással a munkaerőpiacon
Bemutatjuk az aktuális munkaerőpiaci trendeket: Milyenek az elhelyezkedési esélyek nyelvtudással itthon és külföldön? A kulisszák mögött: Mik a munkáltatók elvárásai? Mit kérdezünk és figyelünk egy idegen nyelvű állásinterjún? Interaktív előadás a HR szektorból.
A terem
Kapcsold turbó fokozatra a nyelvérzékedet!
Az előadáson praktikus, azonnal bevethető tippeket kapsz arra, hogyan turbózd fel a nyelvérzékedet.
Színpad
Learning The Bell Way - BELL Nyelviskolák – Egyesült Királyság
Bemutatkozik a Bell English.
A terem
5 lépés a valódi üzleti nyelvtudásért
Az előadáson kapsz 5 olyan tippet, amiket ha megfogadsz, közelebb repítenek majd a könnyen alkalmazható, használható üzleti nyelvtudáshoz!
Színpad
NoVa Experience élménybeszámolók
Bízz bennünk! Kevésbé kalandos egy külföldi tanfolyam, mint képzeled! Tippek, tanácsok és kételyeket eloszlató élménybeszámolók már hazatért diákoktól.
A terem
Egy B2-es Speaking vizsga élőben
Itt a nagy lehetőség, hogy mindent megtudj és meg is kérdezhess az Euroexam B2-es Speaking (beszédkészség) vizsgarészéről.
Színpad
Deutsch mit Comics könyvbemutató
Ismerd meg a szórakozva tanító német nyelvtankönyvet és ahhoz tartozó munkafüzetet, a A Deutsch mit Comics-ot!
A terem
A jövő szótára
Aki szeretné megtudni, hogyan lehet befogni nyelvoktatás céljára a napenergiát, jó helyen jár. Ez a különleges szótár nem ábécésorrendben jeleníti meg a szavakat, hanem mesterséges intelligencia segítségével rendezi el őket úgy, hogy bemutassa a közöttük lévő nyelvtani kapcsolatokat.
Színpad
Ezért nem mersz megszólalni angolul (és ezt kell tenned, hogy merj)
Dunay Péter, a Speak! Nyelviskola szakmai vezetőjének interaktív előadása után azt fogod kívánni, hogy bárcsak évekkel ezelőtt hallottad volna, mert akkor ma már (szinte) tökéletesen beszélnél angolul.
A terem
Hogyan válasszak nyelvvizsgát?
Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a nyelvvizsgaválasztásnál? Milyen különbségek vannak? Mik az előnyei az egyes vizsgáknak? Itt minden kérdésedre választ kapsz!


Helyszín

Megközelítés tömegközlekedéssel

Az M2es metró Széll Kálmán téri megállójától vagy a 4-es 6-os villamos Széna téri megállójától pár perc séta.

Megközelítés autóval

Parkolásra a környező utcákban, illetve a Mammut és a Millenáris Park mélygarázsában van lehetőség.

Akadálymentes rendezvény

A kiállítótér kerekesszékkel is látogatható.