Dalfordítás

Alkoss sztárjainkkal és irány Málta vagy Anglia!

Lehet, hogy benned is elveszett egy műfordító...? Mi segítünk, hogy kibontakozhass!
A Bagossy Brothers Company és a Honeybeast eddig magyar nyelvű dalaikkal taroltak a hazai zenei piacon. Kíváncsiak vagyunk, hogyan hangzanak a szerzeményeik angol, német vagy akár spanyol nyelven, ehhez viszont a Te segítségedre is szükség van!

 

A kedvenc Bagossy Brothers Company vagy Honeybeast dalod szövegét már biztosan kívülről tudod…magyarul! Most azonban Te is beszállhatsz az alkotás folyamatába! Válassz ki egy refrént valamelyik zenekartól és fordítsd le egy általad kiválasztott idegen nyelvre!

 

Figyelj a ritmusra, a hangsúlyokra és próbáld meg a legfrappánsabban átültetni a kiválasztott dal refrénjét egy másik nyelvre! Ha sikerül elkápráztatnod szakmai zsűrinket számos ajándék a tiéd lehet!
A rendezvényre ellátogatnak a Honeybeast és a Bagossy Brothers Company tagjai is, így élőben is találkozhatsz kedvenceiddel, sőt, ha a te fordításodat ítéli zsűrink a legjobbnak, a zenekarok tagjai segítenek neked tökéletesíteni az alkotásodat!
Alkoss a Honeybeasttel!
Alkoss a Bagossy Brothers Companyvel!

Nevezz és nyerj! Díjaink:

Honeybeast refrénfordítás:
 • Fődíj: 2 hetes máltai nyelvtanfolyam szállással a NoVa Experience jóvoltából + Tölgyesi Zsuzsa Kádban Próbáltad már? című könyve, egy Totális Vokális Internacionális Hangos Illusztrációs Angol Szókártyacsomag és egy 3 alkalmas bérlet a Nyelvi Közösségi Programokra a Converzum - a nyelvi közösségi tér felajánlásával.
 • Második helyezett: 40 órás tanfolyam nyelvi audittal (szintfelmérés+nyelvtanulási stílusfelmérés és tanácsadás) és egy 3 alkalmas bérlet a Nyelvi Közösségi Programokra a Converzum - a nyelvi közösségi tér felajánlásával.
 • Különdíj:Tölgyesi Zsuzsa Kádban Próbáltad már? című könyve, egy Totális Vokális Internacionális Hangos Illusztrációs Angol Szókártyacsomag és egy 3 alkalmas bérlet a Nyelvi Közösségi Programokra a Converzum - a nyelvi közösségi tér felajánlásával.
Bagossy Brothers Company refrénfordítás:
 • Fődíj: 2 hetes angilai nyelvtanfolyam szállással a NoVa Experience jóvoltából + Tölgyesi Zsuzsa Kádban Próbáltad már? című könyve, egy Totális Vokális Internacionális Hangos Illusztrációs Angol Szókártyacsomag és egy 3 alkalmas bérlet a Nyelvi Közösségi Programokra Converzum - a nyelvi közösségi tér felajánlásával.
 • Második helyezett: 40 órás tanfolyam nyelvi audittal (szintfelmérés+nyelvtanulási stílusfelmérés és tanácsadás) és egy 3 alkalmas bérlet a Nyelvi Közösségi Programokra Converzum - a nyelvi közösségi tér felajánlásával.
 • Különdíj:Tölgyesi Zsuzsa Kádban Próbáltad már? című könyve és egy Totális Vokális Internacionális Hangos Illusztrációs Angol Szókártyacsomag és egy 3 alkalmas bérlet a Nyelvi Közösségi Programokra Converzum - a nyelvi közösségi tér felajánlásával.
Az alkotásokat a dalforditas@rendezvenyparade.hu címre várjuk augusztus 31-ig!

Miért érdemes nevezni a pályázatra? Akár ezekben az iskolákban is tanulhatsz!

LAL School - Torbay, Anglia
2 hét angol nyelvtanfolyam heti 20 órában (20 tanóra = 15 óra) + 2 hét szállás (Hunter’s Lodge, 2-ágyas szobában)
Torbay-t Devonban, Délnyugat-Angliában helyezkedik el, és évről évre egyre népszerűbb város lesz! Itt mindent megtalálható, amire szükség lehet egy nagyszerű nyaraláshoz: finom ételek, gyönyörű tengerpart, homokos strandok, buja zöld vidék! Torbay csak pár óra távolságra van az alábbi gyönyörű városoktól: Bath és Bristol, Plymouth és Exeter. Ezen túlmenően a Torbay jól kapcsolódik Londonhoz! Közvetlen buszjáratokkal, illetve kevesebb mint négy és fél óra vonatúttal lehet megérkezni a városkába, ahol a barátságos lakosság túlnyomó többsége brit, így kiváló helyszínt biztosít az angol nyelv elsajátításához! A LAL Torbay épülete Paignton városában található, csak pár percre a városközponttól és a tengerparttól. Az iskolaépületet felújították, hogy korszerű létesítményeket, és kiváló környezetet biztosítson az angol nyelvtanuláshoz. Az iskolának 31 tanterme van, ahol legfeljebb 12 tanuló tanul egyszerre (nyáron 15 diák). Az órák után a diákok a szabadidejüket eltölthetik barátaikkal az iskola csodálatos parkosított kertjében, vagy a suli kávézójában, ahol megragadhatja a meleg ételek és snackek várják őket. A könyvtár és a könyvesbolt is a diákok rendelkezésére áll, illetve kedden, szerdán és csütörtökön részt vehetnek a Chat, Book és Film klubokban is!

Leírás a tanfolyamról:
 • 20 tanóra (15 óra) általános angol nyelvtanfolyam hetente.
 • A kurzusok minden hétfőn indulnak.
 • 8 diák tanul egy csoportban, de maximum 12.
 • Minimum életkor: 16 év
 • A tanfolyam minden nyelvi szinten indul.
Mit tartalmaz a tanfolyam?
 • Az iskola és a foglalkozások bemutatása, megismerése
 • Szintfelmérő teszt
 • Tanulási segédletek
 • Bizonyítvány a kurzus elvégzése után
 • Ingyenes wifi használat az iskolában
 • Üdvözlő csomag

 

 

amLanguage Studio - Sliema, Málta
Sliema egy népszerű turisztikai helyszín Málta gyönyörű északkeleti partján. A látogatók itt sok pihentető szabadidős tevékenységet gyakorolhatnak, valamint éttermeket, boltokat látogathatnak, és élvezhetik az éjszakai életet. Az utóbbi években a város jelentős növekedésen ment keresztül, modern villákkal és apartmanokkal gazdagodott a negyed, azonban, ha teszünk egy rövid sétát a város központjában, még mindig fellelhetjük egy tipikus máltai falu ismertető jeleit és hagyományait. Am Language Studio az egyike az első angol nyelviskoláknak Máltán,1987-ben alapították. Az iskola szintén alapító tagja a FELTOM-nak, a máltai angol nyelviskolák szövetségének. A tantermek világosak, tágasak, és modern bútorokkal rendelkeznek, pozitív tanulási környezetet biztosítva a diákoknak. Minden terem klimatizált. Az iskola tanárai mindannyian anyanyelvűek, és magasan képzettek. Céljuk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsák a diákoknak az angol nyelv elsajátításában.

Leírás a tanfolyamról:
 • 20 tanóra (15 óra) általános angol nyelvtanfolyam hetente.
 • A kurzusok minden hétfőn indulnak.
 • 8 diák tanul egy csoportban, de maximum 12.
 • Minimum életkor: 16 év
 • A tanfolyam minden nyelvi szinten indul.
Mit tartalmaz a tanfolyam?
 • Az iskola és a foglalkozások bemutatása, megismerése
 • Szintfelmérő teszt
 • Tanulási segédletek
 • Bizonyítvány a kurzus elvégzése után
 • Ingyenes wifi használat az iskolában
 • Üdvözlő csomag
 • Térkép
 • Iskola igazolvány
 • SIM kártya
 • Tetőterasz és tanulószoba használata
 • Órák utáni korrepetálásProgramok

A Nyelvparádé programjain - a Módszertani konferencia kivételével - idén is ingyenesen vehetsz részt!

Módszertani Konferencia nyelvtanároknak
Jegyek még elérhetőek!
Design Thinking a nyelvoktatásban
Konferenciaterem
Csősz Ildikó
Tréner, nyelvtanár, az OktaTárs Nyelvstúdió alapítója
Tükröm, tükröm mond meg nékem... - Visszajelzés adástól az önértékelésig
Konferenciaterem
Fegyverneki Gergő
Tanár, tréner, digitális pedagógia szakértő
Krea(k)tív tanulás
Konferenciaterem
Kiss Edó
Nyelvtanár, a Converzum - a nyelvi közösségi tér szakmai vezetője
Kinn egy hintás gloknis vett - ad, avagy design thinking – nyelvoktatás
Konferenciaterem
Paulo Moreira
editor-in-Chief International Journal of Healthcare Management - Taylor & Francis, Oxford, UK
Design Thinking: from business communication to language learning
Konferenciaterem
Prievara Tibor
Angoltanár, szerző, az E-studygroup oktatási start-up kreatív igazgatója
Digitális transzformáció az iskolában - Kreativitás, pedagógia, nem technológia
Konferenciaterem
Szalay Ádám
Motivációs tréner
Fordítva ülni a lovon - Motiváció, kreativitás, storytelling és eredményes személyesmárka építés a siker szolgálatában

A Nyelvparádé programjain - a Módszertani konferencia kivételével - idén is ingyenesen vehetsz részt!

Színpad
11:00-11:50
Lázár Gábor - Neudice
Neudice - Szótár Másképpen
Ez a szótár mesterséges intelligenciát használ, amely egy neuronhálózaton alapul. A szavak leírásán túl ismeri a szavak egymáshoz való viszonyát is, hogy a nyelvtani kapcsolatokat megjelenítse: a szavakat a síkban ábrázolja, amellyel megkönnyíti a nyelvi jellemzők felismerését és megtanulását.
Konferenciaterem
11:00-11:50
Euroexam
Színpad
11:00-11:50
Helen Doron Gyerekangol - Mészáros Szilvia
Gyermekkori nyelvelsajátítás és nyelvtanulás a Helen Doron Englis módszerrel
A Helen Doron English módszerrel világszerte, több mint 30 éve tanítják a gyerekeket az angol nyelvre 3 hónapos kortól 19 éves korig. A módszer sikere a kis létszámú csoportokban, a speciálisan képzett tanárokban és az életkori sajátosságokat figyelembe vevő, izgalmas tananyagokban rejlik.
Színpad
12:00-13:50
Nextfoto Fotópályázat Díjátadó
A Nextfoto munkatársai élőben zsűrizik az alkotásokat és kiderül, ki nyeri a Multikulti - a kultúrák találkozása című pályázatunkat.
Konferenciaterem
12:00-12:50
TIT-TELC Nyelvvizsgaközpont
Az első hazai fejlesztésű számítógépes vizsga
Az előadáson az új államilag elismert bizonyítványt adó, akkreditált Vizsgarendszerünket mutatjuk be, annak egyedi sajátosságát, filozófiáját. Elmondjuk, hogy az új nemzedék számára fejlesztettük a vizsgát. Ez az első olyan vizsga, ami hazai fejlesztésű, és számítógépen, illetve papír változaton is megoldható, és max. 10 napon belül a vizsgázó megkapja eredményét. A TIT-iXam vizsgát 2018. ősztől négy szinten (A2, B1, B2, C1) lehet letenni angol nyelvből a Tudományos Ismeretterjesztő Társulatnál.
Konferenciaterem
14:00-14:50
Adányi Mihály - nyelvtanulási specialista
A nyelvtanulás titkai - azaz, hogyan lépj túl az örökös újrakezdő szinten?
A nyelvtanulás legfőbb titka a rendszeresség. Ennek elérésére idő szükséges, és pont ez a fő probléma. Az idő az egyik legszűkebb erőforrásunk. Csak arra szánunk időt, amivel jól érezzük magunkat. Találd meg Te is a saját módszeredet! A választást elősegítve, ezen az előadáson megismerhetsz egy máshol még sohasem látott módszert. Otthon, díjmentesen ki is próbálhatod. www.iloveangol.hu
Színpad
14:00-14:50
Nyelvparádé Videopályázat Díjátadó
Szakmai zsűrink Harmat György vezetésével élőben értékelik a beérkezett pályaműveket.
Konferenciaterem
15:00-15:50
Euroexam
Színpad
15:00-15:50
Weitz Teréz
Így tanulj meg gyorsan német szavakat.
Meg lehet tanulni 1 óra alatt 120 szót? Igen, de nem tanulással. Fantáziával, humorral, stresszmentesen, hosszú távra. Hívószó technikával.


Helyszín

Megközelítés tömegközlekedéssel

Az M2es metró Széll Kálmán téri megállójától vagy a 4-es 6-os villamos Széna téri megállójától pár perc séta.

Megközelítés autóval

Parkolásra a környező utcákban, illetve a Mammut és a Millenáris Park mélygarázsában van lehetőség.

Akadálymentes rendezvény

A kiállítótér kerekesszékkel is látogatható.